Scheren: meer dan een noodzakelijk kwaad

Scheren: meer dan een noodzakelijk kwaad, een essentieel onderdeel van een gezonde huid!

Scheer jij ook met producten die je huid irriteren?

Grijp jij ook naar specifieke producten wanneer je last krijgt van een droge of geïrriteerde huid? Pak je het gevolg aan, maar niet de oorzaak? Waarom zou je investeren in verzorgende producten, maar niet in een beschermende pré-shave of verzorgende scheerzeep?

Mannen scheren zich gemiddeld 16.000 keer in hun leven. Dat zijn 16.000 scheerbeurten die onbewust hun huid aantasten. Irritatie, jeuk en roodheid zijn vaak het gevolg. En dat terwijl een gladde, gezonde huid perfect haalbaar is!

De sleutel voor de perfecte scheerbeurt ligt in het transformeren van je scheerritueel van een noodzakelijk kwaad naar een moment van mannelijke verzorging. Een ME(N)-Time moment om van te genieten.

Dit zijn alvast 3 pijlers voor een gezond scheerritueel:

Helende en verzorgende producten: Kies voor een Pre-Shave om de haren te verzachten en de huid voor te bereiden op het scheren. Gebruik vervolgens een scheercrème of scheerzeep die verzorgt en hydrateert. Na het scheren is een kalmerende aftershave geen overbodige luxe want het sluit meteen ook de poriën.

Een kwalitatief scheermes: Investeer in een kwaliteitsvol scheermes dat past bij jouw baardtype en scheerfrequentie. Vervang het mesje regelmatig voor een optimale scherpte en veiligheid. Een scherp mes is essentieel voor een gladde scheerbeurt zonder wondjes of irritatie.

De juiste techniek: Neem de tijd en scheer met de haargroeirichting mee. Spoel het scheermes regelmatig af en vermijd druk op de huid. Klik hier voor de video met scheertips voor de perfecte techniek.

Extra tip voor gevoelige huid:

Gebruik bij overgevoeligheid, eczeem of baardroos geen alcoholhoudende aftershaves. Deze droogt de huid uit en verergert irritatie. Kies voor een alcoholvrije, hydraterende balsem.

Wil je meer handige tips en adviezen? Klik hier en lees over de 5 meest voorkomende scheerfouten en ontdek hoe je jouw scheerritueel kunt perfectioneren voor een gezonde huid en baard


Keuzevrijheid of Keuzestress?

Keuzevrijheid lijkt geweldig, toch? Maar te veel keuze kan overweldigend zijn. Psychologen noemen dit keuzeparadox. Hoe meer opties we hebben, hoe moeilijker het wordt om een beslissing te nemen. Als je geconfronteerd wordt met tientallen producten, hoe weet je dan wat je écht nodig hebt?

Zon, stedentrip of avontuur? Neem je MEN³ essentials mee!

Pak je MEN³ essentials nu in en geniet de hele zomer van een gezonde, stralende huid! Klaar? Fijne vakantie!

Handige Tips en Must-Haves in jouw Toilettas

Wat zit er in de toilettas van de hedendaagse man? Ontdek alle must-haves, handige tips en onmisbare producten die je nodig hebt op reis.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x