Alles wat je écht moet weten over collageen!

Collageen: is dit hét wondermiddel voor een eeuwig jonge, gezonde en energieke huid?  Is het echt zo effectief als beloofd, of is het een marketinghype?

In deze blog gaan we drie hardnekkige mythes over collageen onder de loep nemen en de waarheid achterhalen.

Mythe 1: Collageen innemen is onnodig, ons lichaam maakt het zelf al.

Klopt! Collageen is inderdaad een essentieel eiwit in ons lichaam, dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van onze huid, bindweefsel, botten en kraakbeen. Maar er is een maar: vanaf ons 25e levensjaar neemt de collageenproductie in ons lichaam af met ongeveer 1% per jaar. Rimpels, verslapping en een doffe teint zijn het gevolg. Gelukkig kunnen we een handje helpen door collageen van buitenaf toe te voegen. Zo houd je je huid jong, strak en elastisch.

Mythe 2: Collageen werkt niet tegen rimpels. FOUT!

Deze mythe is hardnekkig, maar fout. Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat collageen een significant effect heeft op de stevigheid en elasticiteit van de huid. Rimpels worden minder zichtbaar en de huid krijgt een jeugdige uitstraling.

Mythe 3: Het duurt lang voordat je resultaat ziet

Oké, collageen is geen wondermiddel dat je huid in een mum van tijd tien jaar jonger maakt. De meeste studies tonen aan dat je al na 4 tot 6 weken zichtbare verbeteringen zal zien. Je huid voelt steviger en elastischer, en rimpels worden minder prominent. Combineer het dagelijks met de MEN³ time out moisturizer en je zal  het effect nóg duidelijker zien. Je krijgt een egale, stralende teint en een huid die er zichtbaar jonger uitziet. Ben je nog niet gestart? Probeer het collagen elixir vandaag nog en ervaar zelf de verbluffende effecten op je huid! P.S. Goedkoop is vaak duurkoop, dus investeer in kwaliteit collageen om het beste resultaat te behalen.

De 5 meest zichtbare anti verouderingseffecten van collageen, die intussen uitgebreid wetenschappelijk bewezen zijn

Koreaans onderzoek (dubbel blind studie) verschenen in PubliMed: Meer hydratatie

Een studie uit Korea mat de hydratatie van de huid na het innemen van collageen. Het resultaat? Significante toename in hydratatie. Niet onbelangrijk voor mannen die meestal een zeer gedehydrateerde huid hebben. De combinatie met de MEN³ Time out Moisturizer versterkt het effect exponentieel. 

Frans onderzoek: 18% minder rimpels

In een Frans onderzoek verminderden gezichtsrimpels met maar liefst 18% na 8 weken collageeninname. En ja, ze hielden zelfs rekening met het placebo-effect.

Cosdermas Instituut (Frankrijk): 17% meer elasticiteit

Volgens onderzoek neemt de huidelasticiteit met collageen duidelijk toe. Slechts 10 gram per dag gaf een stijging van 17% in huidelasticiteit. Dit onderzoek werd uitgevoerd door het gerenommeerde Cosdermas Instituut in Frankrijk. Resultaten na een paar weken al!

Universiteit van Chicago: Voller haar, minder haaruitval en sterkere nagels

Rimpels zijn niet de enige doelen van collageen. Het kan ook je haar en nagels helpen. Verschillende studies, waaronder een bekend Amerikaans onderzoek, concludeerden dat collageen haargroei stimuleert, dunner worden van het haar tegengaat.

Uiteraard gelden al deze voordelen ook voor je partner! 

Een onderzoek in Kiel specifiek voor de vrouwen: Minder cellulitis in 3 maanden

In een grootschalig onderzoek in Kiel namen 105 vrouwen tussen de 25 en 50 dagelijks collageen in. Na 3 en 6 maanden merkten ze een “duidelijke verbetering” in hun huid. Minder cellulitis, soepelere en zachtere huid. Klinkt goed, toch?

En het beste van alles? Geen bijwerkingen! Voeg dus ook collageen toe aan je dagelijkse routine en zie er jonger en frisser uit dan ooit!

Mannen, laten we eerlijk zijn: we willen er toch allemaal goed uitzien, of niet? Dus waarom zouden we collageen niet toevoegen aan ons dagelijkse verzorgingsritme? Het is natuurlijk, veilig en heeft bewezen voordelen voor onze huid, haren en nagels. Dus wat is je excuus nog? Ga voor die extra portie zelfvertrouwen en kies voor collageen!


collagenelixir op je gezondheid

Wat is het ‘collagen elixir’? Wat zit er allemaal in dit flesje?

Het is een mix van marine-collageenpeptiden, biotine, vitamine C, zink, en andere eeuwenoude plantaardige ingrediënten (zoals kamille, aloë vera, goji- en acerolabessen) om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen.

Waarom collageen type 1?

Er zijn twee soorten collageen op de markt. Rundercollageen en viscollageen en dit in verschillende vormen: poeders, gelulen, bruistabletten, gummibeertjes…

Echter, vaak worden deze afgebroken door de maag waardoor de werkzaamheid afneemt. Door de dubbele nutritechnologie in het collagen elixir wordt de afbraak tot een minimum beperkt waardoor de werkzaamheid van je collageenpreparaat hoger is. Het viscollageen (Collageen van type I) heeft ook een andere samenstelling dat beter vergelijkbaar is met de structuur van de menselijke huid.

Klik hier voor de video (2 min) over het collagen elixir. Als je van wetenschap houdt, is deze video (13 min) de moeite waard om te bekijken.

Collageen bestellen?

Voor een kuur van 60 flesjes (2 maanden) betaal je € 238.03 (3.9 €/dag) indien je kiest voor een automatische bestelling. De automatische bestelling kan te allen tijde gewijzigd of worden stopgezet zonder enige voorwaarden of verplichtingen. Dit kan heel eenvoudig vanuit jouw eigen klantenaccount.

Vul je gegevens in en bestel. Niet duidelijk? Je kan ons bellen of berichten via whatsapp +32 479458359 en wij Helpen je verder


Movember Survival Guide

Vermijd jeuk en schilfers: de onmisbare Movember baard- en snor verzorging.

Keuzevrijheid of Keuzestress?

Keuzevrijheid lijkt geweldig, toch? Maar te veel keuze kan overweldigend zijn. Psychologen noemen dit keuzeparadox. Hoe meer opties we hebben, hoe moeilijker het wordt om een beslissing te nemen. Als je geconfronteerd wordt met tientallen producten, hoe weet je dan wat je écht nodig hebt?

Zon, stedentrip of avontuur? Neem je MEN³ essentials mee!

Pak je MEN³ essentials nu in en geniet de hele zomer van een gezonde, stralende huid! Klaar? Fijne vakantie!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x